Enam Pack

Enam paket yang disebut itu dianggap sebagai pengembangan kuat dari otot perut, terutamanya otot perut lurus (M. rectus abdominis). Kerana peratusan lemak badan yang sangat rendah, bahagian otot individu dari otot perut lurus, yang dibahagikan secara mendatar oleh pertengahan tendon (Intersectiones tendineae) dan secara menegak oleh linea alba, jelas kelihatan di bawah kulit. Ini enam lekapan lurus yang kelihatan secara visual otot perut, yang pada beberapa orang secara genetik lebih kurang, membentuk enam pek. Otot batang yang diperlukan, bagaimanapun, tidak hanya terdiri daripada lurus otot perut, tetapi juga merangkumi kumpulan otot distal serta otot perut serong dan melintang. Enam paket ini dianggap sebagai keseluruhan ekspresi otot perut yang kelihatan di bawah kulit.

Peratusan lemak badan untuk enam pek

Enam paket bergantung 80% pada lemak badan, terutamanya pada pemakanan dan hanya 20% pada latihan otot perut. Agar otot perut muncul di bawah kulit, kandungan lemak badan kurang daripada 15% diperlukan. Pada tahap sedemikian, bahagian atas otot perut lurus menjadi kelihatan terlebih dahulu.

Apabila kandungan lemak badan berkurang, semakin banyak pinggan otot otot perut kelihatan. Pada kandungan lemak badan kira-kira 12%, bahagian otot perut 2 bahagian bawah juga perlahan-lahan kelihatan. Dengan lebih kurang.

10% lemak badan, paket enam akhirnya dapat dilihat dalam semua struktur anatominya. Semakin rendah peratusan lemak badan, semakin banyak bahagian otot muncul. Namun, di daerah seperti itu, disiplin besi diperlukan. Tidak ada bezanya sama ada lelaki atau wanita. Nilai yang sama berlaku untuk kedua-dua jantina.

Apa itu Pek Enam? Bagaimana anda mendapatkannya?

Tidak semestinya latihan mengenai peralatan yang membawa ke abs papan basuh enam pek. Otot perut lurus, serong dan bawah dapat dilatih dengan baik di dalam empat dinding anda sendiri. Anda boleh mendapatkan pilihan latihan dengan gambar yang sesuai pada halaman Latihan abs papan.

Semakin banyak orang pada masa ini menderita belakang kesakitan/ masalah belakang. Diagnosis adalah dalam kebanyakan kes Lumbago. Ini kembali kesakitan di tulang belakang lumbar (lumbar spine), yang tidak disebabkan oleh cakera herniasi di tulang belakang lumbar dengan akar saraf pemampatan atau cakera di antara tulang belakang tulang belakang lumbar yang terlalu rata, tetapi seperti di sakit pinggang, disebabkan oleh postur dan pergerakan badan yang dapat dihindari.

Walau bagaimanapun, orang itu harus dapat melakukan pergerakan setiap hari tanpa mengalami kebelakang kesakitan. Kerana kurangnya senaman yang terus meningkat dalam masyarakat hari ini, banyak kumpulan otot dalam sistem muskuloskeletal memendek dan menjadi semakin lemah pada masa yang sama. Akibatnya adalah pergerakan dan postur normal dalam kehidupan seharian, yang dilakukan dengan kesakitan.

Kesakitan menjadi kronik dari masa ke masa dan akhirnya menyebabkan melegakan postur, penyakit degeneratif dan gangguan dalam kehidupan seharian. Rawatan akut dengan agen anti-radang atau kelonggaran urut sangat membantu. Walau bagaimanapun, ini tidak menghilangkan sebabnya.

Selepas masa yang sangat singkat, perkara yang sama sakit belakang/ masalah belakang boleh berulang. Dalam kes sedemikian, satu-satunya rawatan yang betul adalah sukan. Terutama otot badan harus dilatih dan dibuat fleksibel.

Malah ramai yang menunjukkan ketidakseimbangan otot di tulang belakang lumbar. Selalunya fenomena otot perut yang terlalu lemah berlaku. Tepat untuk alasan ini, adalah lebih penting lagi untuk melatih six-pack.

Melalui latihan perut yang disasarkan, otot perut dapat membentuk enam paket dalam jangka masa yang lebih lama dengan pemakanan yang betul. Sekali ketidakseimbangan otot dan otot perut atau otot belakang yang lemah telah diperbaiki, sakit belakang dan masalah punggung dalam kehidupan seharian akan berkurang dan akhirnya hilang sepenuhnya. Six-Pack juga bertanggungjawab untuk menekan perut. Penegakan aktif enam pek menghasilkan nilai tekanan yang jauh lebih rendah pada tulang belakang lumbar ketika mengangkat objek berat dengan punggung lurus. Sebagai tambahan kepada aspek perubatan ini, enam pek atau papan cuci perut juga merupakan perayaan estetik untuk mata.